Belgische fans moeten voor tickets naar Pools bedrijf, Antwerp doet niet mee

Belgische fans moeten voor tickets naar Pools bedrijf, Antwerp doet niet mee

21-04-2022 20:15
1

Belgische supporters zullen voortaan via het Poolse bedrijf Roboticket hun toegangskaarten voor wedstrijden in de Jupiler Pro League en Eerste Klasse B moeten kopen. De Pro League maakte bekend dat de komende drie seizoenen wordt samengewerkt met het bedrijf.

Roboticket wordt daarmee de vervanger van Ticketmaster en moet voor een betere gebruikservaring gaan zorgen. "De samenwerking is uniek in het internationale voetballandschap", zegt CEO Lorin Parys bij Het Nieuwsblad. "Nergens anders gebruiken zoveel profclubs hetzelfde, uniforme ticketingplatform. Die schaalvergroting komt zowel clubs als supporters ten goede."

25 van de 26 profclubs zijn voorlopig akkoord gegaan met die samenwerking. Eén club, Royal Antwerp FC, wilde (voorlopig) nog niet meestappen in het verhaal. Het systeem werd ook al getest bij RSC Anderlecht voor de ticketverkoop van de Bekerfinale. Met succes, zo blijkt nu.

Bij de Pro League is men alvast bijzonder tevreden met de samenwerking. "Via de diensten van de nieuwe provider zal de fanregistratie veiliger verlopen, wordt het voor de supporter veel makkelijker om in een handomdraai te bestellen en biedt het ticketingplatform nog bijkomende integratiemogelijkheden aan onze clubs", klinkt het.