Odoi maakte kennis met Belgische refs: Hoe heeft Kompany hier kunnen spelen?

Odoi maakte kennis met Belgische refs: "Hoe heeft Kompany hier kunnen spelen?"

21-04-2022 19:45 Laatste update: 19:54
5

Denis Odoi besloot afgelopen winter om terug naar België te keren. Voor Odoi werd het toch even aanpassen. Onder andere aan de manier van werken van de Belgische scheidsrechters.

En dat blijkt ook een flinke aanpassing te zijn. Bij Fulham zat hij na twintig wedstrijden aan zes gele kaarten. In België ligt dat aantal na tien wedstrijden al op zes stuks. Volgens hem wordt er dan ook te snel geel gegeven in onze competitie. "Na de eerste of tweede wedstrijd vroeg ik me af hoe Vincent Kompany hier ooit heeft kunnen spelen als je van Engeland komt. Als je naar een hoger niveau wil in de competitie, moet je wel iets toelaten", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Dat niet alleen. Ook de manier waarop scheidsrechters tegenover spelers staan kan volgens hem wel verbeterd worden. "Er moet een relatie zijn tussen spelers en scheidsrechters. Hier lijkt die meester-leerling. Ik ben de baas en jij moet luisteren", aldus Odoi nog.

Een echte kaartenpakker blijkt Odoi ook niet te zijn. Vorig seizoen kwam hij amper in actie, maar het seizoen daarvoor zat Odoi in The Championship na 39 partijen aan zeven gele kaarten. Dat aantal heeft hij in België dus al bijna bereikt na slechts tien wedstrijden.