Straf! Rode Duivel Sels in Frankrijk genomineerd voor Doelman van Ligue 1

Straf! Rode Duivel Sels in Frankrijk genomineerd voor Doelman van Ligue 1

21-04-2022 18:13 Laatste update: 04-05-2022 17:25
2

Strasbourg is aan een verrassend sterk seizoen bezig en Matz Sels is één van de sterkhouders van de Franse club met elf clean sheets. De Rode Duivel sprak met Het Nieuwsblad.

Sels was vorige speeldag tegen Stade Rennes belangrijk met enkele reddingen. “Ik probeer gewoon mijn job te doen. Heel veel werk heb ik niet gehad. Maar ik heb toch een drietal lastige ballen moeten pakken. Zeker die laatste was een belangrijke.”

CL-voetbal zou een wonder zijn. “De top drie vasthouden en een Champions League-ticket pakken, zal niet evident worden. Al hebben ook onze concurrenten nog een lastig programma. Maar zelfs als we in de top vijf eindigen, en dus Europees voetbal halen, zou dat al straf zijn.”

Update: Matz Sels maakt een sterk jaar mee in Frankrijk met Strasbourg. Ook persoonlijk is de sluitpost aan een straf seizoen bezig met elf clean sheets. Enkel Benitez van Nice doet beter. De goalie is genomineerd voor Beste Doelman van de Ligue 1. De concurrenten zijn Donnarumma (PSG), Lopez (Marseille), Benitez (Nice) en Lafont (Nantes).