Kompany ziet groot talent bij Anderlecht en voorspelt nu al doorbraak van jonkie

Kompany ziet groot talent bij Anderlecht en voorspelt nu al doorbraak van jonkie

21-04-2022 15:15 Laatste update: 15:17
19

Bij RSC Anderlecht wil men steeds vaker een beroep doen op de eigen jeugd en hoopt het dan ook enkele jongens te zien doorbreken. Vincent Kompany gelooft alvast dat er genoeg talent is bij de Brusselaars en schuift al één naam naar voren.

Dit seizoen zag Anderlecht Zeno Debast doorbreken en volgens Kompany kan Mario Stroeykens de volgende campagne een soortgelijk parcours gaan afleggen. In de documentaire Mauve onthult de trainer van Anderlecht flink te geloven in Stroeykens. "Volgend seizoen is voor mij een moment waar iedereen de kwaliteit van Mario begint door te hebben", vertelt hij.

De nog steeds maar zeventienjarige Stroeykens mocht al debuteren voor Anderlecht en maakt al sinds vorig seizoen deel uit van de A-kern. Dit seizoen bleef het echter nog steeds bij 'maar' zeven invalbeurten voor Anderlecht. Al moet hij volgend seizoen dus meer kansen gaan krijgen.

Wie zijn concurrenten dan worden, is nog niet duidelijk. Anderlecht heeft met Benito Raman, Christian Kouamé en Joshua Zirkzee al drie aanvallers op de loonlijst staan, maar die laatste twee lijken te gaan vertrekken.