Vader Kana onthult: 'Ajax toonde meermaals interesse in Anderlecht-talent'

Vader Kana onthult: 'Ajax toonde meermaals interesse in Anderlecht-talent'

21-04-2022 14:19 Laatste update: 14:21
16

Voor Marco Kana worden het bijzonder belangrijke weken bij RSC Anderlecht. De verdediger/middenvelder krijgt amper speelminuten bij de Brusselaars en zoekt naar een oplossing. Ligt die in het buitenland?

In de bekerfinale tegen KAA Gent kreeg Kana nog eens speelminuten en wist hij ook meteen te overtuigen voor Anderlecht. Zijn vader Guéry is ook duidelijk: Kana moet speelminuten krijgen.  "Als Anderlecht hem niet gebruikt, moeten ze hem loslaten", klonk het.

Bij La Dernière Heure geeft Guéry ook nog aan dat Ajax al meermaals interesse toonde om hem over te nemen. De Nederlandse club besloot echter om een eigen jonkie kansen te geven. "Ze moeten zich daar bij Anderlecht door laten inspireren", aldus de vader van het Anderlecht-talent.

Of Ajax nog steeds geïnteresseerd is in de diensten van Kana moet nog blijken. De Belgische jeugdinternational werd in het verleden ook nog gelinkt aan clubs zoals Napoli en Juventus, maar tot een transfer kwam het niet. Dit seizoen kwam de negentienjarige Kana zeven keer uit voor Anderlecht, waar hij nog een contract tot medio 2025 bij heeft.