Buffel schat kansen van KRC Genk in: Dat kan positief uitdraaien

Buffel schat kansen van KRC Genk in: "Dat kan positief uitdraaien"

21-04-2022 12:44
4

KRC Genk moet via Play-Off 2 nog Europees voetbal zien te halen. In 2010 lukte dat wonderwel. Thomas Buffel was er toen bij en hoopt dat het weer zal lukken. 

Belangrijk detail: toen werden de punten geschrapt voor Play-Off 2, nu start KRC Genk met vijf punten achterstand. "Ze kunnen zich geen misstap veroorloven. Wij pakten toen 16 op 18. Dat parcours overdoen en tweemaal winnen van Gent zal nodig zijn. Dat de Buffalo's na hun bekerwinst een vrijgeleide gaan geven aan Genk, geloof ik niet. Het blijven prestigematchen."

Een ander belangrijk verschil is dat de barrage in één match wordt gespeeld. De winnaar van Play-Off 2 speelt sowieso uit. "Een uitmatch is geen voordeel. Van de andere kant, als je als winnaar uit Play-Off 2 komt, zit je in een goeie flow. Dat kan positief uitdraaien, want in dat beslissend duel kan je een tegenvallend seizoen alsnog positief afsluiten. De ploeg uit play-off 1 daarentegen dreigt alles te verliezen. Wat onherroepelijk stress veroorzaakt."

KRC Genk opent de debatten op zondag tegen KAA Gent, dat maandag nog de Croky Cup won. Zijn de Buffalo's al uitgefeest tegen zondag?