Juve hoeft nauwelijks rekening te houden met uitdoelpuntenregel en haalt finale

Juve hoeft nauwelijks rekening te houden met uitdoelpuntenregel en haalt finale

20-04-2022 23:17

De finale van de Coppa Italia wordt een klassieker: na Internazionale heeft ook Juventus zich geplaatst voor de eindstrijd. La Vecchia Signora begon thuis met een 1-0 voorsprong aan het duel met Fiorentina en won de return met 2-0.

Dat het die kant op zou gaan, was al vrij snel duidelijk. Juventus deelde de lakens uit en Fiorentina – dat in de winterstop zijn topschutter Dusan Vlahovic aan Juventus had verkocht – kon het de thuisploeg niet makkelijk maken. Na een half uur spelen viel dan ook de 1-0. Linksback Cristiano Biraghi kopte de bal onbedoeld richting Federico Bernardeschi, die na een knappe controle en dito volley het doel vond.

Tijdens de Coppa-editie van dit seizoen is de uitdoelpuntenregel van kracht, dus een verlenging zou er niet meer komen en Fiorentina had aan twee goals genoeg om alsnog de finale te halen. Dat zat er echter geen moment in. De 2-0 van Adrien Rabiot werd nog afgekeurd door de VAR, maar Juve kon diep in de extra tijd alsnog juichen: Danilo maakte de derde treffer van het tweeluik.

Juventus mag zich op 11 mei in het Romeinse Stadio Olimpico melden voor de eindstrijd. Inter plaatste zich dinsdag al, ten koste van stadgenoot AC Milan.