Chong (ex-Club Brugge) gaat voor nieuwe kans: 'Ze willen ook echt dat ik aansluit'

Chong (ex-Club Brugge) gaat voor nieuwe kans: 'Ze willen ook echt dat ik aansluit'

20 April - 17:10
0

Tahith Chong (ex-Club Brugge) droomt nog altijd van een doorbraak bij Manchester United. De 22-jarige Nederlander merkt dat hij in het Championship bij Birmingham City de nodige stappen zet in zijn ontwikkeling. Komende zomer keert hij terug naar de Premier League-grootmacht.

"Het doel blijft natuurlijk Manchester United", zegt Chong in gesprek met Voetbal International. "Ik ben er nu bijna zes jaar. In het begin keek ik mijn ogen uit. Ik deelde de kleedkamer soms met sterren als Paul Pogba, Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic. Daar droom je van als kind. Van de trainingen bij United heb ik van hen zoveel geleerd."

Tijdens een revalidatie ontmoette de buitenspeler ook Cristiano Ronaldo. "Dat zijn voor mij inspirerende momenten natuurlijk. Cristiano was geïnteresseerd in mij en welke blessure ik had. Super aardige man, maar dat zijn eigenlijk al de sterren die bij Manchester United spelen. Ze zijn ook heel behulpzaam. Neem Pogba, hij vertelt je tijdens trainingen wat je goed doet en als het wat minder gaat, geeft hij je advies over hoe het beter kan."

Chong wil iedere dag beter worden, benadrukt hij. "Steeds met de gedachte: slagen bij Man U. Lukt dat niet, dan moet het op het voor mij hoogst haalbare niveau. Wat dit is, zal dan moeten blijken." In eerste instantie sluit hij echter weer aan bij United tijdens de voorbereiding. "Het vertrouwen van hen is er in elk geval. Ze hebben de optie in mijn contract gelicht, ze zien al mijn wedstrijden en in de gesprekken die ik heb gevoerd met Darren Fletcher (technisch directeur, red.) blijkt dat ze tevreden zijn met mijn ontwikkeling. Ze willen ook echt dat ik in de voorbereiding op komend seizoen weer bij hen aansluit."

Met Erik ten Hag krijgt de ex-jeugdspeler van Feyenoord vermoedelijk een Nederlandse manager. "Ik heb wel het idee dat hij jonge talenten de kans durft te geven. Dat is alleen maar goed natuurlijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie