Nieuwe tapes van Piqué lekken uit: Je moet dit voor mij doen, Rubi

Nieuwe tapes van Piqué lekken uit: "Je moet dit voor mij doen, Rubi"

20 april - 15:10
0

Een nieuw audio-fragment van een gesprek tussen Gerard Piqué en de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is uitgelekt. De routinier van FC Barcelona probeerde een plekje in de olympische selectie af te dwingen.

Eerder kwam Piqué al onder vuur te liggen omdat hij een miljoenendeal had gesloten met Rubiales over de Spaanse Supercopa. Nu wordt duidelijk dat hij de RFEF-preses ook inzette om naar de Olympische Spelen te kunnen gaan. "Ik wil heel graag in actie komen op de Olympische Spelen. Je moet dit voor mij doen, Rubi", zegt de 35-jarige verdediger in de opnames van El Confidencial.

"We moeten de coach samen benaderen, maar dit moet wel geheim blijven", aldus Piqué. "Dan gaan we in Madrid met hem om de tafel zitten. Al moeten we ook zorgen dat het niet in de media komt. Het moet geheim blijven, omdat andere spelers anders ook vragen naar een plekje." Rubiales beaamt dat. "Ik zou erg graag willen dat je meegaat naar de Spelen, maar je moet dit gesprek uiteraard geheim houden."

Coach Luis de la Fuente vwas beduidend minder enthousiast, zo bluikt uit een later gesprek tussen Piqué en Rubiales. "Geri, ik heb met De la Fuente gesproken en hij vertelde me dat hij wil wachten tot ze zich gekwalificeerd hebben. Daarna gaat hij misschien met je praten, maar ik wilde hem niet onder druk zetten."

Uiteindelijk gingen Marco Asensio, Dani Ceballos en Mikel Merino als de drie dispensatiespelers mee naar Tokyo. Spanje veroverde zilver, nadat in de finale verloren werd van Brazilië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie