UPDATE: ‘Losada al meteen in verband gebracht met Standard Luik’

UPDATE: ‘Losada al meteen in verband gebracht met Standard Luik’

20-04-2022 14:58 Laatste update: 16:14
14

Hernan Losada mag zich niet langer de coach van DC United noemen. Verschillende Amerikaanse media melden dat de club uit de Major Soccer League afscheid heeft genomen van hem. 

Onder meer The Athletic bindt de kat de bel aan. Losada heeft deze woensdag te horen gekregen dat zijn overeenkomst met DC United stopt. Assistent Chad Ashton zou de groep voorlopig onder zijn hoede nemen, hoogstwaarschijnlijk in afwachting van een nieuwe hoofdcoach. Zo komt er een einde aan een avontuur van vijftien maanden, dat begon toen Losada in januari 2021 K. Beerschot V.A. inruilde voor de Verenigde Staten.

De zwakke resultaten van de voorbije weken kosten de Argentijnse Antwerpenaar de kop. Nochtans startte DC United de nieuwe campagne van de MLS, die eind februari op gang kwam, met een knappe zes op zes. Daar bleef het echter bij, want na zes speeldagen zijn daar vier nederlagen bovenop gekomen. De recente 2-3-nederlaag tegen Austin bleek de druppel voor het bestuur. Daardoor is DC United nu immers afgegleden naar de laatste plaats in de Western Conference League. 

Als Losada een nieuwe werkgever zoekt, lijkt een terugkeer naar België geen al te gek idee. In ons land maakte hij namelijk indruk door Beerschot eerst naar Eerste Klasse A te loodsen en vervolgens een uitstekend eerste half jaar op het hoogste niveau te laten afwerken, mét aantrekkelijk voetbal. Dat zullen enkele andere clubs ongetwijfeld niet vergeten zijn.

Update: Hernan Losada is op dezelfde dag ontslagen als Luka Elsner bij Standard Luik. Dat is volgens Het Nieuwsblad mogelijk geen toeval. De Amerikaanse investeerders zullen Losada wel kennen. De Argentijn was oefenmeester bij het Amerikaanse DC United.