Priske zoekt mee naar verklaringen: Nu staan er prille twintigers op het veld

Priske zoekt mee naar verklaringen: "Nu staan er prille twintigers op het veld"

20-04-2022 14:35
8

Van de vier deelnemers aan de Champions Play-Off start Royal Antwerp FC misschien wel met het minste vertrouwen. The Great Old was weliswaar voor de slotspeeldag al verzekerd van de top-vier, maar echt vloeiend voetbal viel tot nu toe nauwelijks te bewonderen. Daar heeft Brian Priske enkele mogelijke verklaringen voor.

In gesprek met Marc Degryse gaat de trainer van Antwerp op zoek naar een uitleg voor het stroeve spel. Ten eerste verwijst hij naar langdurige blessures bij onder meer Viktor Fischer, Manuel Benson en Björn Engels. "Die kunnen een positieve impact hebben op ons aanvallende spel", vertelt Priske bij Het Laatste Nieuws

Daarnaast benoemt hij zijn passage bij Antwerp als een 'proces'. "Vorig seizoen speelde Antwerp met jongens als Mbokani, Refaelov, Hongla... Nu staan er prille twintigers op het veld met Yusuf, Balikwisha, Vines, Bataille en Benson", vergelijkt Priske. Overigens is hij het niet eens met alle kritiek. "Bovendien willen we ook anders voetballen. We hadden na afloop van de reguliere competitie zeven procent meer balbezit dan een jaar geleden en we slikten slechts 37 tegendoelpunten", kent hij zijn pappenheimers.

Maar op aanvallend vlak mag het toch wat meer zijn, oppert Degryse nog. Priske riposteert: ''Kijk eens naar onze voorlinie. Balikwisha speelt zijn eerste seizoen bij een topclub. Een nieuw systeem, een eerste keer in Vlaanderen", geeft de Deen een voorbeeld. Ook Benson en Michael Frey waren vorig seizoen niet actief op de Bosuil (aangezien Benson op uitleenbasis bij PEC Zwolle speelde). Al beseft Priske ook wel dat het voetbal aan de magere kant blijft. "Wellicht gaat het iets te traag volgens jullie voor de ambities die er zijn", besluit hij diplomatisch.