Eindelijk lof voor Clement na vier zeges op rij: 'Hij heeft geraamte gevonden'

Eindelijk lof voor Clement na vier zeges op rij: 'Hij heeft geraamte gevonden'

20-04-2022 14:00
1

Het heeft enkele maanden geduurd, maar stilaan lijkt Philippe Clement het op de rails te hebben bij AS Monaco. De oefenmeester boekte de voorbije weken een knappe twaalf op twaalf in de Ligue 1, waardoor deelname aan de Champions League plots weer tot de mogelijkheden behoort. De Franse media gaan stilaan overstag voor zijn werk.

Het toonaangevende L'Equipe wijdt een uitgebreid artikel aan de impact van Clement op het spelpeil van Monaco. Dat gaat de laatste tijd duidelijk in stijgende lijn. L'Equipe heeft het over enkele 'opvallende keuzes'. 'Clement heeft een geraamte gevonden, ten nadele van eerdere vaste waarden als Jean Lucas of Sofiane Diop', staat er te lezen.

De Franse krant merkt op dat onze landgenoot er niet voor terugdeinst om lastige knopen door te hakken. 'De coach was er in januari al van overtuigd dat Aurélien Tchouaméni en Youssouf Fofana het juiste duo op het middenveld was, maar Fofana had lang te kampen met fysieke achterstand', herinnert de auteur zich. Bovendien verwees Clement de aanvallende middenvelder Diop, voordien nochtans een sterkhouder, onherroepelijk naar de bank. Hij zou de bal te lang bijhouden, waardoor het elftal geen tempo wist te ontwikkelen.

Verder kwam ook de 28-jarige Ruben Aguilar boven water als rechtsachter. Daar mag ook Eliot Matazo, een andere Belgische discipel, zich voor in de handen wrijven. 'Dat biedt perspectieven voor Matazo, de gedoodverfde opvolger voor Tchouaméni', besluit L'Equipe. Die laatste maakt komende zomer hoogstwaarschijnlijk een fraaie transfer naar een Europese topclub.