Spaanse pers: 'Danjuma las de kwetsbaarheid van een defensie vol jonge kinderen'

20-04-2022 09:00

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) was dinsdagavond niet voor het eerst dit seizoen de gevierde man bij Villarreal CF. In de met 2-0 gewonnen derby tegen Valencia CF nam hij beide treffers voor zijn rekening. Dit schrijven de Spaanse media over het optreden van de Oranje-international.

Na tien minuten tekende Danjuma via de penaltystip voor zijn eerste van de avond. Nog geen zeven minuten later verdubbelde hij hoogstpersoonlijk de marge. 'Danjuma vernietigt een zielloos Valencia', kopt SPORT. 'De Nederlander was een lastpost voor de Valencia-verdediging. Hij las de kwetsbaarheid van een achterhoede, bestaande uit jonge kinderen met meer acne dan ervaring.'

AS spreekt van 'een slechte derby'. 'Danjuma deed het. Van de 22 spelers op het veld was hij de meest vraatzuchtige. Als hij meer geluk had, zou hij gemakkelijk een hattrick hebben kunnen bijschrijven.' Mundo Deportivo heeft naast het sterke spel van Danjuma ook oog voor Jasper Cillessen, die voorkwam dat de score hoger uitviel. 'Cillessen voorkwam met zijn voeten dat de ontketende Danjuma na een kwartier nog een doelpunt kon maken.'

'De Nederlandse doelman vermeed op slag van rust nogmaals een derde treffer van Danjuma, die in de eerste helft constant gevaarlijk was', vervolgt MD, dat bijval krijgt van Marca. Het Madrileense medium is van mening dat het doelpuntentotaal van de aanvaller hoger had moeten liggen, hoewel hij al tienmaal trefzeker was in La Liga. 'Door zijn twee goals is hij topscorer van El Submarino Amarillo. Dit in slechts 22 wedstrijden, aangezien hij door blessures een aanzienlijk aantal wedstrijden moest missen.'