Fulham keert na één jaar terug in Premier League, Mitrovic blinkt weer uit

20-04-2022 07:20 Laatste update: 07:28

Fulham is volgend seizoen weer actief in de Premier League. The Cottagers spelen een dominant seizoen in het Championship en zijn na een 3-0 overwinning op Preston North End zeker van promotie naar het hoogste niveau na een topseizoen van Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht)

Fulham wist dat het dinsdagavond promotie veilig kon stellen bij een overwinning op Preston. De fans op Craven Cottage hoefden niet lang te wachten op de eerste treffer: wie anders dan Aleksandar Mitrovic zette na negen minuten spelen de 1-0 op het scorebord, tot grote vreugde van het aanwezige publiek in het karakteristieke stadion aan de Theems.

Daar liet de thuisploeg het niet bij zitten. Al voor rust werd het duel beslist. Fabio Carvalho maakte de 2-0, niet veel later zorgde Mitrovic met zijn tweede van de avond voor de derde Fulham-goal. Na rust deed Fulham het wat rustiger aan en genoot het zichtbaar van de sfeer in het stadion. The Cottagers keren volgend seizoen, na een afwezigheid van één jaar, terug op het hoogste niveau in Engeland.

Fulham heeft na de wedstrijd tegen Preston 86 punten verzameld na 42 van de 46 wedstrijden. Daarmee kan nummer drie Huddersfield Town niet meer over Fulham heen. Naast Fulham lijkt ook Bournemouth af te stevenen op promotie naar de Premier League.