Danjuma (ex-Club Brugge) schenkt Villarreal zege, Freiburg schrijft geschiedenis

19-04-2022 23:45 Laatste update: 23:48

Ex-Club Brugge-speler Arnaut Danjuma heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Villarreal drie punten over heeft gehouden aan de wedstrijd tegen Valencia. De Nederlander maakte de twee doelpunten in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. In Duitsland wist SC Freiburg voor het eerst in de historie de finale van de DFB Pokal te halen.

Villarreal - Valencia 2-0
Wéér heeft Danjuma een hoofdrol gegrepen bij Villarreal. De aanvaller schoot zijn ploeg met twee doelpunten langs Valencia. De eerste treffer maakte hij na tien minuten vanaf elf meter, zeven minuten later legde hij de bal voor de tweede keer in het netje. In de tweede helft gebeurde er weinig meer.

Villarreal kent een teleurstellend seizoen in Spanje en staat zevende. El Submarino Amarillo doet het echter wel uitstekend in de Champions League. Het schakelde Bayern München uit in de kwartfinale en gaat het in de halve finale opnemen tegen Liverpool.

Hamburger SV - SC Freiburg 1-3
HSV was de grote verrassing in deze editie van de DFB Pokal, maar in de halve finales houdt het avontuur van de club op. In eigen stadion werd er met 1-3 verloren van Freiburg, dat al snel op voorsprong kwam. Nils Petersen maakte na elf minuten spelen de 0-1, Nicolas Höfler zorgde na zeventien minuten voor de 0-2. Nog voor rust besliste Vincenzo Grifo de wedstrijd door de derde Freiburg-goal te maken vanaf de penaltystip.

In de tweede helft mocht HSV de bal hebben, maar verder dan een eretreffer van Robert Glatzel in minuut 88 kwam het niet. Freiburg mag zich voor het eerst in de clubhistorie op gaan maken voor de finale van de DFB Pokal. Hierin gaat het spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen RB Leipzig en FC Union Berlin.