Saelemaekers niet naar de bekerfinale na nederlaag in de derby tegen Inter

19-04-2022 23:01 Laatste update: 23:05

Internazionale mag zich op gaan maken voor de finale van de Coppa Italia. De ploeg won de return tegen stadsgenoot AC Milan met duidelijke cijfers: 3-0. Dat was meer dan voldoende na de eerste wedstrijd, die in 0-0 eindigde. Rode Duivel Alexis Saelemaekers werd aan de rust gewisseld.

Inter was duidelijk de betere in het Giuseppe Meazza en kwam al na vier minuten spelen op voorsprong. Martínez kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment. Hij schoot de bal snoeihard achter Milan-keeper Mike Maignan, die volledig kansloos was. Vlak voor rust kreeg Milan een volgende tik om de oren en weer was het Martínez die het net wist te vinden.

Na rust kwam er een ander Milan uit de kleedkamer. I Rossoneri zochten de aanval en dachten via Ismaël Bennacer op 2-1 te komen. Zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd wegens hands. Toen Robin Gosens zo'n tien minuten voor tijd de 3-0 maakte, was het verweer van Milan gebroken.

Inter mag zich door de klinkende overwinning op gaan maken voor de bekerfinale. Hierin gaat het spelen tegen Juventus of Fiorentina. Die komen woensdag in actie. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor Juventus.