Nachtmerries voor United-defensie, Liverpool kent zorgeloze avond op Anfield

19-04-2022 22:55

Liverpool kende een simpele avond tegen Manchester United op een sfeervol Anfield. The Reds wonnen met 4-0 door doelpunten van Luis Díaz, Mohamed Salah (2x) en Sadio Mané.

Al snel werd duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Liverpool nam het heft in handen en kwam na vijf minuten spelen eenvoudig op een 1-0 voorsprong. Luis Díaz tikte raak na goed voorbereidend werk van Salah. Twee minuten later stond heel Anfield op om te klappen voor Cristiano Ronaldo, die onlangs zijn nog ongeboren zoontje verloor.

Op het veld liet United niets, maar dan ook niets zien. De defensie, met Harry Maguire en Phil Jones centraal achterin, werd compleet zoek gespeeld. Halverwege de eerste helft zorgde Salah op prachtige wijze voor de 2-0, na geweldig voorbereidend werk van Mané.

Na rust bouwde Liverpool de voorsprong uit, al kwam United wel goed uit de startblokken. De uitploeg kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Allisson Becker, maar die was uitstekend bij de les. Na een razendsnelle counter besliste Liverpool de wedstrijd vervolgens: Mané maakte de 3-0. De Liverpool-fans konden in de slotfase nog een keer juichen, toen Salah de eindstand met zijn tweede treffer van de avond op 4-0 bepaalde.