Liverpool-ster durft te dromen: 'Maar zoiets is bijna onmogelijk'

Liverpool-ster durft te dromen: 'Maar zoiets is bijna onmogelijk'

18-04-2022 23:40

Virgil van Dijk droomt stiekem van het winnen van vier prijzen (quadruple) met Liverpool dit seizoen. De Nederlandse stopper weet echter dat het een bijna onmogelijke prestatie is.

Liverpool is dit seizoen nog in de race voor de Premier League-titel, de Champions League en de FA Cup, terwijl de League Cup al in de prijzenkast van The Reds staat. "Niemand in Engeland heeft ooit de quadruple gewonnen en daar is een reden voor: het is bijna onmogelijk om voor elkaar te krijgen", vertelt Van Dijk tegen de BBC. "Alle speculaties over de quadruple en treble zijn iets van de buitenwereld. Het kan ons extra druk opleveren."

Toch wil Van Dijk maar al te graag de vier prijzen pakken. "Het is iets waar iedereen van droomt, elke competitie waarin je speelt winnen. We gaan zien wat de toekomst brengt. Alles is mogelijk, maar dat geldt ook voor andere teams."

In de competitie staat Liverpool tweede, met één punt minder dan Manchester City. In de Champions League nemen The Reds het in de halve finale op tegen Villarreal, terwijl de FA Cup-finale tegen Chelsea in mei wacht.