Dure misstap voor Napoli en Mertens in titelstrijd: Roma pakt een punt

18-04-2022 21:10

De titelkansen van Napoli in de Serie A hebben maandag een flinke knauw gekregen. De Napolitanen gaven in de slotminuten een voorsprong uit handen tegen AS Roma: 1-1.

Napoli - AS Roma 1-1
Napoli deed ruim een week geleden slechte zaken in de Italiaanse titelstrijd door thuis met 2-3 te verliezen van Fiorentina. Tegen AS Roma kon de ploeg van coach Luciano Spalletti zich daarom geen nieuwe misstap veroorloven. Mede dankzij Hirving Lozano zat I Partenopei al snel op het goede spoor. De Mexicaan ging na zes minuten naar de grond na contact met zijn tegenstander en na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. De penalty werd benut door Lorenzo Insigne.

Roma ging in het vervolg op zoek naar de gelijkmaker, maar Napoli leek aan het langste eind te trekken. In blessuretijd, nadat Dries Mertens was ingevallen, ging het echter alsnog mis voor de Napolitanen. Tammy Abraham bediende invaller Stephan El Shaarawy, die geheel vrijstaand raak kon schieten. Napoli kijkt daardoor tegen een achterstand aan van respectievelijk twee en vier punten op Internazionale en AC Milan. Inter speelde bovendien een duel minder.