Oularé blikt terug op Standard-vertrek: Wilden me mentaal breken

Oularé blikt terug op Standard-vertrek: "Wilden me mentaal breken"

18-04-2022 22:30
7

Na enkele moeilijke jaren belandde Obbi Oularé in 2018 bij Standard. Daar hoopte hij zijn carrière opnieuw te kunnen lanceren, maar ook dat liep niet al te best af. Vooral het bestuur leek niet helemaal overtuigd te zijn.

Oulare begon bij Standard met Michel Preud'homme als trainer en kreeg daar aanvankelijk ook flink wat kansen. Na het vertrek van Preud'homme en de komst van Philippe Montanier liep het fout af. "Maar het was de hele spelersgroep die een probleem had met hem", legt Oulare uit bij RTBF.

Montanier vertrok en Mbaye Leye werd aangesteld als coach. Ook die deed amper een beroep op de spits en Oulare moest uiteindelijk vertrekken. Het waren Benjamin Nicaise en Alexandre Grosjean die er volgens Oulare alles aan deden om hem weg te krijgen.

"Ik moest gaan trainen met de B-kern en probeerden me mentaal te breken. Maar ik bleef professioneel en werkte goed samen met de jeugdtrainers. Bruno Venanzi probeerde daarna de plooien glad te strijken en mij ervan te overtuigen om toch te vertrekken." Met succes. Oulare trok naar Barnsley, al wist hij ook daar niet door te breken.