255 minuten Vanhaezebrouck en Kompany: Vingers, armen, snelle keuzes en respect

255 minuten Vanhaezebrouck en Kompany: Vingers, armen, snelle keuzes en respect

18 April - 20:33 Laatste update: 18 April - 20:33
0

Maandag konden Vincent Kompany en Hein Vanhaezebrouck hun eerste Beker van België als trainer winnen. Bij VoetbalPrimeur.be hielden we de trainers 200 minuten in de gaten. Een chronologisch verslag van de bekerfinale met de trainers in de hoofdrol.

14u00: De trainers maken hun opstellingen bekend. Goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Vier van de vijf twijfelgevallen kunnen spelen. Sergio Gomez, Yari Verschaeren, Vadis Odjidja-Ofoe en Joseph Okumu wonnen de race tegen de klok. Majeed Ashimeru niet. Kompany zet de Ghanees op de bank.

14u30: Kompany staat een laatste keer de pers te woord voor de match. De trainer van Anderlecht is duidelijk. Hij wil de finale winnen.

14u35: Ook Hein Vanhaezebrouck maakt nog even tijd voor Sporza. De trainer zegt dat hij niet nerveus is voor de finale. Hij kijkt uit naar de 'keymatch'.

14u50: Laurent Depoitre valt geblesseerd uit tijdens de opwarming. Vanhaezebrouck moet switchen. Hij gunt Roman Bezus een basisplaats. Hij kiest dus voor de voetballende optie in plaats van targetman Darko Lemajić.14u57: De twee trainers ontmoeten elkaar bij de scheidsrechter. De groet richting elkaar is hartelijk.

15u00: Vanhaezebrouck en Kompany horen het eerste fluitsignaal klinken vanuit de schaduw van het Koning Boudewijnstadion. De trainer van Anderlecht begint aan zijn namiddagje ijsberen.

15u10: Met de handen achter de rug ziet Vanhaezebrouck dat zijn ploeg het best gestart is. In de eerste tien minuten telde hij al vijf corners van zijn ploeg.

15u12: Twaalf minuten duurt het alvorens het typische Hein-gebaar te zien is op de Heizel. Murillo gaat serieus door op zijn tegenstander en de handen van de trainer gaan de lucht in.

15u16: Vanhaezebrouch moet een eerste keer bijsturen. Anderlecht komt immers beter in de wedstrijd. De vingers doen hun werk.

15u20: Kompany aanschouwt met de handen op de rug het spel. Even is hij blij met wat hij van zijn ploeg ziet.15u25: Schuddend met het hoofd wandelt Vanhaezebrouck naar de kant.

15,20 Kompany bekijkt het. De bli op het spel. De handen rustig langs het lichaam.

15,25 Hein wandelt naar de bank en schudt het hoofd. Tarik Tissoudali en Matisse Samoise waren dreigend, maar onvoldoende voor een doelpunt.

15u30: De handen van Vanhaezebrouck gaan wederom de lucht. Samoise krijgt een tik in de zestien. De trainer wil de bal op de stip, de arbitrage laat begaan.

15u32: Even bijpraten met Bezus voor Vanhaezebrouck. Na een overtreding van Kristoffer Olsson heeft de trainer om de Oekraïner te voorzien van bijles.

15u33: Kompany blijft de boel aanschouwen. De trainer laat zich niet gek maken.

15u35: Handen breed en daarna een vingertje dat 'nee' kenbaar maakt. Volgens Vanhaezebrouck wordt Gent onterecht afgevlagd voor buitenspel. De beelden geven hem niet meteen gelijk.

15u40: Een schreeuw van geluk maakt bij Vanhaezebrouck plaats voor ontgoocheling. Een Gents doelpunt wordt terecht afgekeurd voor buitenspel.15u44: Kompany baalt. Hij ziet Olsson te zwak afdrukken vanaf de tweede lijn.

15u45: De protagonisten wandelen rustig naar binnen met een 0-0 ruststand.

16u00: Geen wissels bij het begin van de tweede helft. Al weten beide heren dan al dat ze niet veel later gaan moeten ingrijpen.

16u10: Vadis krijgt nog snel een handje van zijn trainer. Voorlopig is de kapitein nog fit genoeg om te spelen.16u15: Ook de handen van Kompany proberen eens de hemel te raken. De tweede helft is duidelijk niet wat de Prins van het Astridpark voor ogen had.

16u18: Tijd voor een Kompany-klassieker. Joshua Zirkzee mag naar de kant. In de plaats van de Nederlander komt Benito Raman. Ook Olsson en Verschaeren staan hun plaats af. Die laatste is toch niet honderd procent fit. Kompany kiest als vervangers Majeed Ashimeru en Francis Amuzu. Bij Anderlecht hopen ze dus op snelheid het verschil te maken.

16u26: Kompany ziet Ashimeru tegen de vlakte gaan. De trainer kijkt naar de paraatheid van Marco Kana, maar de wissel blijft uit.

16u29: Vanhaezebrouck ziet Vadis de diepte ingestuurd worden. Het kan het moment worden voor Gent, maar het loopt twee keer mis. Vadis krijgt de bal niet aan het doel en zijn knie maakt een verkeerde beweging.

16u30: De Gentse kapitein moet geblesseerd het schip verlaten. Andrew Hjulsager mag zich van zijn trainer bewijzen. De aanvoerdersband verhuist naar Sven Kums.

16u35: Met de handen over elkaar ziet Vanhaezebrouck dat het voetbal niet meer om aan te gluren is.

16u36: Voor een tweede keer gaat Ashimeru neer. Zijn trainer beseft hoe laat het is. Kompany heeft nog een knuffel en enkele woorden over de onfortuinlijke middenvelder. De jonge Kana wordt voor de leeuwen gegooid.

16u40: Een fluitje van Vanhaezebrouck richting zijn troepen, die een zeven corner tegen krijgen na de pauze.

16u46: De vingers van Vanhaezebrouck laten merken niet blij te zijn met een fluitsignaal van Lawrence Visser.16u49: Een man bindt zichzelf vast aan de goal. Beide trainers verzamelen hun spelers en geven nog wat aanwijzingen. Vanhaezebrouck houdt Bezus bij zich en brengt Lemajić tussen de lijnen.

16u51: Ook Vanhaezebrouck moet plots bijsturen, want invaller Hjulsager moet alweer naar de kant. Núrio Fortuna mag invallen.

16u52: Niet het bordje wat de trainers willen zien. Een zwakke tweede helft krijgt er immers nog zeven minuten bij.

17u00: Nog even tijd voor een praatje te maken met de spelers na negentig minuten zonder doelpunt.

17u04: Lior Refaelov zal niet opnieuw de bekerheld worden. Kompany kiest ervoor om Anouar Ait El Hadj tussen de lijnen te brengen. Tissoudali mag dan weer langs zijn trainer gaan zitten. Opvallend, Vanhaezebrouck laat Yonas Malede opdraven. Zonder de blessure van Depoitre stond de Israëliër niet op het wedstrijdblad.

17u14: Vanhaezebrouck is niet blij. Zonder reden kruipt zijn ploeg ineens achter. De trainer haalt opgelucht adem nadat Christian Kouamé hoog over besluit.

17u19: De trainer van Gent nog eens met de armen wijd. Hij wil een strafschop, maar het is wel degelijk Malede die een overtreding maakt op Hendrik Van Crombrugge.

17u23: Vanhaezebrouck haalt Sven Kums en Samoise naar de kant. Elisha Owusu en Andreas Hanche-Olsen maken hun opwachting. Vanhaezebrouck ziet in dat Samoise en Kums hun kruid hebben verschoten.

17u28: Vanhaezebrouck toont nog maar eens zijn onbegrip voor een correcte scheidsrechterlijke beslissing. Dit keer doet hij het zittend.

17u35 Vanhaezebrouck grijpt zich naar de haren. Gent krijgt na een rommelige fase twee keer de kans om te scoren, maar Van Crombrugge en de paal redden Anderlecht.

17u38: De trainers horen het laatste fluitsignaal en duiden hun strafschopnemers aan.

17u45: Kompany zorgt voor de blik van de match nadat Julien De Sart de eerste strafschop van Gent keihard in het doel schiet.

17u51 De handen voor het aangezicht van Vanhaezebriuck. Michael Ngadeu-Ngadjui laat het immers na om Gent de beker te bezorgen.

17u52: Vanhaezebrouck mag dan toch juichend het veld op, want Davy Roef stopt de penalty Murillo. Kompany zoekt zijn speler op en troost hem.

18u10: Na een kus aan moeder de vrouw gaat Vanhaezebrouck mee met zijn spelers het podium op en de Beker van België mag de lucht in. De trainer geniet begrijpelijk van het succes.

18u15: Kompany verschijnt voor de camera van Sporza en feliciteert Gent met de bekerzege. Volgens de trainer van Anderlecht had de match beide kanten kunnen opgaan. Vanhaezebrouck geeft hem daar gelijk in. De trainer van Gent praat erg respectvol over zijn tegenstander en zijn ex-werkgever alvorens hij feestend de nacht in gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie