VP-Rapport: Uitgerekend Roef de bekerheld van Gent, sterke match van Ngadeu

VP-Rapport: Uitgerekend Roef de bekerheld van Gent, sterke match van Ngadeu

18 April - 19:10 Laatste update: 18 April - 19:10
7

Op Paasmaandag won KAA Gent de beker na strafschoppen tegen RSC Anderlecht. De reguliere speeltijd en verlengingen waren niet altijd te best qua kwaliteit, maar de buffalo’s trokken de beker in de beslissende fase over de streep. Dit is het VP-Rapport van KAA Gent.

Davy Roef - 7,5
Bekerheld! Keepte een foutloze wedstrijd. Autoritair in de lucht, goed met de bal aan de voet. Cruciale save in eerste helft op een deviatie van Verschaeren. Op zijn 28ste bekerheld na het stoppen van twee strafschoppen. Gent mag Sinan Bolat dankbaar zijn dan de Turk in de winterstop een transfer wilde forceren. 

Jordan Torunarigha - 7
Eerste van de drie sterke verdedigers. Moeilijk langs te komen. Vaak ook al drijvend met de bal aan de voet richting de middellijn. Sterke wedstrijd.

Michael Ngadeu-Ngadjui - 7,5
Ngadeu was zonder twijfel de sterkste verdediger. Goede ingrepen, goede passes, onverslaanbaar in de lucht. Mistte wel een strafschop, maar dat is geschiedenis na de reddingen van Roef.

Joseph Okumu - 6
Derde van het verdedigende trio. In de eerste helft nog wel wat onzeker tegen Gomez waardoor er enkele voorzetten konden voorkomen, die waren evenwel ongevaarlijk. Toch ook pluimen op zijn hoed voor deze wedstrijd.

Matisse Samoise - 6,5
In het begin nog wat onzeker en zenuwachtig om met zijn jeugdliefde de bekerdroom te beleven. Nadien liep het los met goede rushes, sterk verdedigend werk en een onverstoorbare mentaliteit. Een degelijke wedstrijd van de 20-jarige winger.

Sven Kums - 6,5
Zorgde voor de balans op het middenveld als draaischijf. Dacht altijd met de tegenaanval in gedachten. Samen met De Sart op sommige momenten heersers van het middenveld, op sommige momenten alle hens aan dek voor de prikken van RSCA. 

Vadis Odjidja Ofoe - 7
Samen met Tissoudali de gevaarlijkste man op het veld. Gevaarlijke schoten van buiten de zestien. Ook goede steekpasses richting de zestien van Anderlecht. Moest na 70 minuten met last het veld verlaten. 

Julien De Sart - 6
Onzichtbaar in de eerste helft, maar kwam boven de waterspiegel in de tweede helft. Zorgde voor balans met Kums. Strijdvaardig in de verlengingen, staalharde strafschop na de verlengingen. 

Alessio Castro-Montes - 6
Kon zijn gewoonlijk aanvallende spel niet echt opdringen. Net als alle Buffalo’s met stalen zenuwen gespeeld. Trok uiteindelijk mee de beker over de streep met een goede strafschop. 

Roman Bezus - 6
Moest last minute Depoitre, gehavend met een blessure, vervangen. Deed dat degelijk, scoorde uit buitenspel. Werd net voor de reguliere speeltijd vervangen.

Tarik Tissoudali - 6
Samen met Odjidja de meest dreigende speler bij de buffalo’s. Verdween na rust samen met de andere 21 spelers door het mindere niveau. Kon niet beslissend genoeg zijn. Net voor de verlengingen vervangen. 

Geen beoordeling: Andreas Hanche-Olsen, Núrio, Elisha Owusu, Andrew Hjulsager, Darko Lemajic en Yonas Malede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie