Klopp maakt zich geen zorgen: 'Ik vond hem heel goed tegen Manchester City'

Klopp maakt zich geen zorgen: 'Ik vond hem heel goed tegen Manchester City'

18-04-2022 16:46

Liverpool-manager Jürgen Klopp maakt zich weinig zorgen over de vormdip van Mohamed Salah in aanloop naar de Premier League-topper tegen Manchester United. De Egyptische sterspeler wist al zes duels op rij niet te scoren.

"Het is compleet normaal dat hij zo'n fase doormaakt", zegt Klopp maandag op de persconferentie. De Duitser wijst onder meer op de deelname van Salah aan de Afrika Cup, waar hij met zijn land tot de finale reikte. "We hebben het al vaker over de fysieke eisen gehad. Ik vond hem heel goed tegen Manchester City, het is slechts een kwestie van tijd voor Mo weer gaat scoren. Hij is er al een aantal keer dichtbij geweest."

De vragen of ook de contractsituatie van Salah van invloed is op zijn mindere prestaties, wuift Klopp weg. De rechtsbuiten ligt nog maar tot medio 2023 vast bij Liverpool, maar de manager ziet geen aanleiding om daar met hem over in gesprek te gaan. "We hebben de nodige gesprekken gehad tijdens onze samenwerking de laatste jaren, maar daar is op dit specifieke moment geen reden voor. Natuurlijk praten we nog, maar niet over die situatie."