KAA Gent pakt de beker na zenuwslopende wedstrijd met strafschoppen

18-04-2022 17:50 Laatste update: 17:58
83

KAA Gent is de winnaar van de Beker van België. In een zenuwslopende wedstrijd (0-0) zonder veel kansen moesten strafschoppen over de bekerwinst beslissen. De buffalo's trokken aan het langste eind.

Eerste helft
KAA Gent begon het beste aan de wedstrijd. Nog binnen de tien minuten versierde het vijf hoekschoppen. Op eentje daarvan moest Van Crombrugge goed redding brengen. RSC Anderlecht kwam net na de tiende minuut voor het eerst aan de overkant. Verschaeren devieerde de bal goed, maar stuitte op Roef. Twee grote kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd.

Richting het halfuur herstelde RSCA het veldoverwicht, al moest het enkele fases wel het aanvallende spel van Gent ondergaan. Grote kansen bleven vooralsnog echter wel uit. Tissoudali en Verschaeren kwamen er het dichtst bij voor het halfuur.

Na het halfuur kreeg paars-wit het weer moeilijker. Odjidja en Tiussoudali waren de gevaarlijkste buffalo’s, maar konden niet genoeg kadreren. Ook Bezus had een grote kans, maar scoorde vanuit buitenspel. Anderlecht kon het hoofd evenwel boven water houden. 0-0 na 45 minuten.

Tweede helft
Opnieuw schoten de buffalo’s het best uit de startblokken. Van Crombrugge moest al snel tweemaal redding brengen op een kopbal van De Sart en Schot van Odjidja. Na een kwartier herstelde Anderlecht terug het evenwicht en ging de wedstrijd opnieuw op en af.

Dat kwam de kansen echter niet ten goede. Tot minuut 80, waar Tissoudali naast schoot, zagen we weinig of geen doelgevaar. De tweede helft moest het vooral van de strijd hebben. De doelmannen waren in ieder geval technisch werkloos in de tweede helft. Ook na 90 minuten bleef het 0-0.

1ste verlenging
De eerste verlenging startte mer meer opwinding dan in de tweede helft samengeteld. Nurio mistte voor een open doel de 1-0, El Hadj kon net niet afdrukken voor de 0-1. Een vliegende start langs beide kanten. Anderlecht ging het felst op zoek naar de voorsprong. Kouamé trapte van in een kansrijke positie hoog over.

2de verlenging
De tweede verlenging werd een slijtageslag met krampen ten top. Anderlecht ontsnapte enkele minuten voor tijd wel nog door een goede redding van Van Crombrugge en een schot van Lemajic de lat. Veel werd er verder niet meer gevoetbald: strafschoppen.