Kums laat zich uit over toekomst bij KAA Gent: Mag de club zeker doen

Kums laat zich uit over toekomst bij KAA Gent: "Mag de club zeker doen"

18-04-2022 12:30

Sven Kums heeft het bijzonder goed naar zijn zin bij KAA Gent en voelt zich opperbest bij de Buffalo's. Als het van hem afhangt, blijft hij ook nog lang voetballen voor de ploeg uit Oost-Vlaanderen.

Kums heeft nog een contract tot medio 2023 bij KAA Gent, maar zou daar graag nog wat bij doen. Wanneer zijn huidige contract afloopt zal hij ook al 35 jaar oud zijn. "Maar ze mogen mij zeker een voorstel doen voor nog een extra jaar. Ik zie mezelf mijn carrière hier misschien wel afsluiten", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De middenvelder voelt zich fysiek ook nog goed. "Als ik het gevoel zou hebben dat het op is, zou ik het niet correct vinden naar de club toe om nog een extra jaar te vragen. Deze club en en de mensen van deze club hebben me veel gegeven, ik zou niet willen doorgaan als ik zou voelen dat mijn niveau zakt. Maar ik heb nog veel goesting én ik voel me nog goed."

Eén ding sluit Kums alvast uit, hij zal niet afzakken naar een lager niveau. Al bestaat de kans wel dat hij nog voor een andere club uitkomt als Gent hem toch geen nieuw contract aanbiedt. "Als ik hier geen aanbod krijg en nog zin heb om te voetballen, zal ik wel kijken wat de opties zijn", besluit hij.

Ook dit seizoen was de nu 34-jarige Kums een belangrijke pion bij Gent en kwam hij maar liefst 47 keer uit voor de club. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en drie assists.