'Supercopa-deal van 24 miljoen met Saudi-Arabië, 6 miljoen (!) voor Piqué'

'Supercopa-deal van 24 miljoen met Saudi-Arabië, 6 miljoen (!) voor Piqué'

18-04-2022 09:47
2

Het Spaanse medium El Confidencial heeft uitgepakt met pikante onthullingen. De Spaanse Supercopa wordt sinds kort in Saudi-Arabië gespeeld en volgens El Confidencial heeft FC Barcelona-boegbeeld Gerard Piqué daar ook een aardig zakcentje aan overgehouden.

De Supercopa bestond voorheen uit een ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar is sinds het seizoen 2019/2020 een minitoernooi met vier clubs. Saudi-Arabië mocht het toernooi begin 2020 en 2022 bovendien organiseren, onderbroken door de coronapandemie. Volgens El Confidencial was er 24 miljoen euro met de deal gemoeid en kreeg Piqué zes miljoen toegeschoven door bondsvoorzitter Luis Rubiales.

De twee zouden al langere tijd contact hebben gehad over het nieuwe format van het toernooi. In november 2019 was de kogel door de kerk, maar Rubiales kon Piqué al eerder verblijden, meldt El Confidencial op basis van beluisterde audioberichten. "Proficiat, Geri! En dan heb ik het niet over je geweldige wedstrijd en je doelpunt van gisteren", wordt Rubiales geciteerd op 15 september 2019, de dag na FC Barcelona-Valencia (5-2). "Het is twaalf uur geweest en de overeenkomst met Saudi-Arabië is erdoor. Dikke knuffel, dank je wel voor alles en ik zal er voor je zijn, als je iets nodig hebt."