De Witte voor bekerfinale van KAA Gent: Ik ben héél nerveus

De Witte voor bekerfinale van KAA Gent: "Ik ben héél nerveus"

17-04-2022 21:31
2

KAA Gent speelt maandagavond de bekerfinale tegen Anderlecht. Voorzitter Ivan De Witte kijkt uit naar die match en kan niet ontkennen dat hij nu al nerveus is. 

"Ik moet dat niet wegsteken: ik ben héél nerveus", aldus De Witte bij Het Laatste Nieuws. "Dagen voor de wedstrijd al. Dat heeft te maken met de passie van mijn rol als voorzitter en mijn verbondenheid met de club en haar supporters, maar ook met het belang van de wedstrijd. Het kan niet dat je daar als voorzitter koud bij blijft. Voetbal is voor mij passie, emotie en verbondenheid."

De Witte moet zijn zenuwen wel de baas kunnen. "Ik heb nog mijn bedrijf, waar ik nog twee jaar zwaar mee verbonden zal zijn. Dat geeft afleiding. Ik ga ook vroeger slapen dan anders. De job - en dan bedoel ik de hele organisatie - is min of meer gedaan. Ook daar ben ik bezorgd om, want zo'n wedstrijd brengt toch wel wat teweeg. Maar onze mensen werken heel hard om alles onder controle te hebben."

De Witte zou maandag voor het eerst in twaalf jaar een bekerzege kunnen vieren. In 2019 liep het faliekant af voor KAA Gent, dat toen verloor van tweedeklasser KV Mechelen.