Lestienne blikt terug op titel bij PSV: Geen rekening mee gehouden

Lestienne blikt terug op titel bij PSV: "Geen rekening mee gehouden"

17-04-2022 21:15 Laatste update: 21:29
1

Het ene PSV-seizoen van Maxime Lestienne werd overschaduwd door het overlijden van zijn beide ouders, maar eindigde ook met een niet meer verwachte landstitel. Op 8 mei 2016 liet Ajax het liggen tegen De Graafschap en kroonde PSV zich alsnog tot landskampioen.

Lestienne bekeek de wedstrijd tegen PEC Zwolle vanaf de tribunes, memoreert hij in gesprek met Voetbal International. "Ik weet nog goed dat er ineens een fan op de tribune begon te juichen. Toen bleek dat De Graafschap had gescoord tegen Ajax, daar hadden we totaal geen rekening meer mee gehouden."

Het bleef echter bij 1-1 bij Ajax, terwijl PSV met 1-3 won in Zwolle en feest kon vieren. Lestienne koestert dierbare herinneringen aan het titelfeest, ondanks zijn persoonlijke leed van eerder dat seizoen. "Jorrit Hendrix pakte een momentje voor me en later haalde Cocu me naar voren. Alle fans zongen mijn naam. Op dat moment dacht ik aan mijn ouders. De steun van de supporters heeft me kracht gegeven om door te gaan met voetballen. Hoewel het een zware tijd was, blijft PSV ook de mooiste periode uit mijn carrière."

Lestienne begon aan het huidige seizoen bij Standard, maar speelt nu bij Lion City Sailors in Singapore.