LIVE-discussie: Vertessen begint bij PSV op de bank in finale tegen Ajax

LIVE-discussie: Vertessen begint bij PSV op de bank in finale tegen Ajax

17-04-2022 17:00
1

Niet alleen in België staat in het Paasweekend de finale van de beker op het programma. Ook in Nederland is dat het geval. In Rotterdam nemen Ajax en PSV het op tegen elkaar in de eindstrijd. Yorbe Vertessen begint bij PSV op de bank. 

PSV opende het seizoen met winst in de Johan Cruijff Schaal, Ajax nam twee keer revanche in de competitie, op Eerste Paasdag treffen beide clubs elkaar voor de vierde keer. Verdedigt Ajax zijn titel in de KNVB Beker of pakt PSV zijn tweede prijs van het seizoen?

PSV gaat een gooi doen naar zijn eerste bekerwinst sinds 2012. De ploeg van de afzwaaiende Roger Schmidt rekende onderweg naar De Kuip thuis af met Fortuna Sittard (2-0), Telstar (2-1), NAC Breda (4-0) en bereikte op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-2) de finale. PSV werd afgelopen week uitgeschakeld in Europa. Voor Vertessen zit er geen basisplaats in.

Titelhouder Ajax draaide warm tegen amateurclubs BVV Barendrecht (4-0) en Excelsior Maassluis (9-0) en kwam daarna Vitesse weer tegen. De tegenstander van de vorige bekerfinale kreeg een pak slaag in Amsterdam (5-0), waarna Erik ten Hag en de zijnen ook de lastige halve finale tegen AZ (0-2) wonnen. Bij Ajax start Maarten Stekelenburg in doel. Van Andre Onana is er geen sprake meer. Voorin valt de basisplaats van Brian Brobbey op. Hij krijgt de voorkeur op Sébastien Haller.

De opstellingen
PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Ramalho, Max; Sangaré, Götze, Gutiérrez; Gakpo, Zahavi, Veerman.
Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Brobbey, Tadic.