Ik was beter nog een jaar bij Club Brugge gebleven, zoals Charles De Ketelaere

"Ik was beter nog een jaar bij Club Brugge gebleven, zoals Charles De Ketelaere"

17-04-2022 18:27
9

Obbi Oulare is nog steeds maar 26 jaar oud, maar heeft al flink wat clubs op zijn CV staan. Hij stond al op de loonlijst bij Club Brugge, Watford, Zulte Waregem, Willem II, Royal Antwerp FC, Standard, Barnnsley en RWDM. Oulare beseft dat hij fouten heeft gemaakt.

De aanvaller brak al vroeg door bij Club Brugge en leek klaar voor een absolute topcarrière. Op achttienjarige leeftijd zorgde dat ook voor heel wat interesse. "Ik woog dan wel 100 kilogram en was twee meter lang, maar was nog steeds maar een kind", vertelt hij bij RTBF.

"Het gevaarlijkste voor een jonge voetballer op dat moment, is zijn entourage. Heel wat spelers hebben hun carrière verprutst door een slechte entourage. Ik kan op één hand tellen wie allemaal nog naast me staat sinds het begin van mijn carrière."

Volgens Oularé is die slechte entourage ook één van de grote redenen waarom hij nu uiteindelijk 'maar' voor RWDM speelt. "Als ik een betere omkadering had gehhad na mijn doorbraak bij Club Brugge, was ik nooit naar Watford vertrokken."

De aanvaller lijkt te beseffen dat hij veel te vroeg richting het buitenland was vertrokken. "Ik was beter nog een seizoen bij Club Brugge gebleven, zoals Charles De Ketelaere bijvoorbeeld. Dat is een belangrijke les geweest."