Vroeger toptalent van Club Brugge, nu bij RWDM: Dacht aan stoppen met voetballen

Vroeger toptalent van Club Brugge, nu bij RWDM: "Dacht aan stoppen met voetballen"

17-04-2022 15:45

Obbi Oularé heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. In het verleden nog bestempeld als een groot talent, maar de nu 26-jarige aanvaller speelt inmiddels (op huurbasis) in Eerste Klasse B voor RWDM. Even zag het er zelfs héél slecht uit voor de spits.

Oularé staat nog onder contract bij het Engelse Barnsley, al kreeg hij daar maar geen kansen. Opnieuw een tegenslag voor Oularé in een carrière vol ervan. "In november dacht ik er nog aan om te stoppen met voetballen", onthult hij bij RTBF.

"Ik zat in een moeilijke situatie bij Barnsley, met een coach die me niet wilde. Ik had bijna besloten om te stoppen. Gelukkig had ik nog veel steun van mijn makelaar en mijn vrienden. Ik heb veel met hen gesproken, ben hertrouwd en dat veranderde alles. Toen RWDM afgelopen winter kwam, heb ik niet getwijfeld."

Oularé wordt nog tot het einde van volgend seizoen gehuurd door RWDM en krijgt bij de Brusselse club dus de kans om helemaal te herleven. Of dat in 1B of 1A zal zijn, is nog maar de vraag. Op 23 en 30 april staan de degradatie/promotie play-offs tegen Seraing op het programma.