'Barça en Dembélé vinden elkaar in langer verblijf, al stelt Fransman een eis'

'Barça en Dembélé vinden elkaar in langer verblijf, al stelt Fransman een eis'

17-04-2022 13:33
1

Ousmane Dembélé en zijn zaakwaarnemer zijn bereid om concessies te doen in de contractbesprekingen met FC Barcelona. Een langer verblijf van de Fransman in Camp Nou lijkt daardoor ineens weer reëel te worden.

Het contract van Dembélé loopt na dit seizoen af en door de torenhoge eisen van de 24-jarige buitenspeler leek er een einde te komen aan zijn tijdperk in Catalonië. Xavi Hernández weigerde hem zelfs een tijdje in de selectie op te nemen, maar nam hem vervolgens toch weer in genade aan. Mundo Deportivo weet dat Dembélé's zaakwaarnemer Moussa Sissoko concessies wil doen en dus akkoord wil gaan met een lager salaris dan eerder gesteld. 

Wel verlangt de Fransman een tekenbonus van zijn werkgever, omdat hij sinds 1 januari een transfervrije status vergaart. Barcelona peinst er niet over en weigert Dembélé een bonus te geven als hij bijtekent. Of hij in dat geval alsnog akkoord gaat met het voorstel van de Catalanen, is onduidelijk. 

Behalve met Dembélé voert Barcelona vergevorderde gesprekken met Ronald Araújo. De verdediger staat op het punt om een nieuwe verbintenis te ondertekenen. Daarnaast hoopt Barça in de komende weken op witte rook omtrent nieuwe contracten voor Gavi en Sergi Roberto.