Boussoufa over bekerzege tegen Gent: “Het was niet mijn wedstrijd, maar toen

Boussoufa over bekerzege tegen Gent: “Het was niet mijn wedstrijd, maar toen"

17-04-2022 13:01

In 2008 stonden RSC Anderlecht en KAA Gent ook tegenover elkaar in de bekerfinale. Mbark Boussoufa hielp paars-wit mee aan de bekerzege. Bous denkt met veel plezier terug aan die triomf.

Boussoufa begon tegen zijn ex-ploeg in de basis op links. Tijdens de eerste helft zag het er niet naar uit dat Anderlecht de beker ging winnen. Paars-wit ging rusten met een 2-1 achterstand. Na de pauze leek Khalilou Fadiga de match helemaal te gaan beslissen, maar het doelhout was Anderlecht goed gezind. Daarna keerde de partij. "Het was misschien wel het ultieme scenario voor een bekerfinale, want we konden een achterstond nog ophalen", aldus Boussoufa bij Sporza.

De dribbelkont raakte tijdens de finale, maar traag op gang. Maar hij scoorde wel – uitgerekend met het hoofd – de gelijkmaker. "Het was niet mijn wedstrijd, zeker die eerste helft. Maar toen ik die bal binnen kopte, kreeg ik het gevoel helemaal terug."

Op aangeven van Boussoufa maakte Guillaume Gillet even later de 3-2 en mocht Anderlecht de beker in de lucht steken. Die eer was in principe weggelegd voor kapitein Olivier Deschacht, maar Boussoufa kwam zich moeien tijdens de viering. "Nadien stak ik ook mee de beker in de lucht met Deschacht - als je nu die beelden herbekijkt, zie je mij ook terug", lacht hij.