Tuchel wijst Werner als voorbeeld aan voor Lukaku: Wacht, wees geduldig en werk

Tuchel wijst Werner als voorbeeld aan voor Lukaku: "Wacht, wees geduldig en werk"

17-04-2022 11:15
4

Het blijft bijzonder moeizaam gaan voor Romelu Lukaku bij Chelsea FC. Net wanneer er misschien een nieuwe kans om de hoek loerde, strooide een achillespeesblessure roet in het eten. Onder het motto 'de een zijn dood is de ander zijn brood' voetbalde Timo Werner zich dan maar terug in de schijnwerpers. Volgens Thomas Tuchel kan Lukaku best een voorbeeld nemen aan zijn Duitse collega.

Ook Werner kent niet bepaald een gelukkige periode op Stamford Bridge. De miljoenenaanwinst haalde zelden het niveau van bij RB Leipzig, maar de voorbije week leefde hij plots weer op. Zowel tegen Southampton FC (6-0) als op het veld van Real Madrid (2-3) was Werner belangrijk met in totaal drie doepunten. 

Als het van Tuchel afhangt, volgt Lukaku dat voorbeeld. "Het is exact wat hij moet doen: wacht, wees geduldig, werk hard en zet het team op de eerste plaats", legt de Duitser uit aan The Sun"Je moet altijd klaar staan om de ploeg te helpen, want als aanvaller kan je dat in enkele seconden doen."

Tuchel verwijst daarvoor onder meer naar de kopbalkans die Lukaku kreeg in de heenmatch tegen Real. Als die binnen zou gegaan zijn, was Lukaku nu misschien wel terug gelanceerd. Die poging strandde weliswaar naast de paal, maar dat betekent niet dat er zich de komende weken geen nieuwe mogelijkheid aandient om het tij te keren.