De weg van Anderlecht naar de finale: Vlotte zeges versus flirts met exits

16-04-2022 23:37 Laatste update: 18-04-2022 09:49
24

RSC Anderlecht staat Paasmaandag in de finale van de Beker van België. De weg richting de Heizel was er een van tegenstrijdigheden. De ene keer bekerde Anderlecht probleemloos door, de andere keer loerde een exit om de hoek.

RAAL La Louvière – Anderlecht 1-7
In de zesde ronde wandelt Anderlecht de beker in. De Brusselaars starten met een uitwedstrijd tegen RAAL La Louvière. De Wolven zijn evenwel een vogel voor de kat. Vincent Kompany neemt geen risico. Waar meestal jonkies een kans krijgen in de eerste rondes van de beker kiest de trainer voor zijn basisploeg. Via Joshua Zirkzee en Wesley Hoedt komt paars-wit op een dubbele voorsprong. Een strafschopdoelpunt van Louka Franco geeft de thuisploeg even hoop, maar nadien legt Anderlecht er nog vijf in het mandje. Zirkzee én Hoedt scoren elk nog één keer. Ook Benito Raman en Lior Refaelov (twee keer) komen op het scorebord.

RFC Seraing – RSC Anderlecht 3-3 (3-4 na strafschoppen)
In de achtste finale sturen de balletjes paars-wit richting Luik. Na amper 17 minuten flirten de bezoekers al met de uitschakeling. Youssef Maziz en Georges Mikautadze weten elk een strafschop te benutten. Anderlecht heeft evenwel een gepast antwoord in huis en scoort nog voor de rust dankzij Christian Kouamé twee keer tegen. Meteen na de rust brengt Refaelov Anderlecht op voorsprong. De veer van Seraing is evenwel niet gebroken en op het uur treft Youssef Maziz raak. Uiteindelijk blijft het bij 3-3 en beslissen strafschoppen over de volgende ronde. De eerste twee strafschoppen van Seraing gaan er niet in, maar door een misser van Sergio Gomez blijft het spannend. Uiteindelijk maakt Michael Murillo de beslissende penalty voor Anderlecht.

RSC Anderlecht – KV Kortrijk 3-0
In de kwartfinales mag Anderlecht eindelijk eens thuis een ploeg ontvangen in de Croky Cup. KV Kortrijk komt over de vloer. De bezoekers staan bij de rust al 2-0 in het krijt. Kouamé en Gomez zijn de doelpuntenmakers van dienst. Na de rust maakt Kouamé nog zijn tweede van de avond en zit Anderlecht nog eens in de halve finale van de Beker van België.

KAS Eupen – Anderlecht 2-2 en 3-1
Eupen thuis of uit is voor Anderlecht een wereld van verschil. Ook in de beker klopt dat. Op bezoek bij de Panda's brengt Refaelov de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong, maar een kwartier later staat Anderlecht 2-1 het krijt met dank aan Smail Prevljak en Stef Peeters. Anderlecht speelt daarna verschrikkelijk mak en lijkt met een nederlaag de return te moeten aanvatten. Maar in de 90e minuut is de VAR scherp. De scheidsrechter ziet een vrije trap net buiten de zestien, de VAR ziet een overtreding op de rand van de zestien. De bal gaat uiteindelijk op de stip en Refaelov klaart de klus. De return is daarna niet meer zwaar. Anderlecht wint vlot thuis van Eupen met 3-1 na goals van Murillo, Lisandro Magallán en Kouamé. Nu wacht KAA Gent