De Bruyne krijgt geen minuten, Liverpool plaatst zich voor finale FA Cup

16-04-2022 18:25
7

Liverpool heeft zich ten koste van titelrivaal Manchester City verzekerd van een plek in de FA Cup-finale. The Reds stonden voor de tweede keer in één week tijd tegenover The Citizens en maakten op Wembley in de eerste helft het verschil: 2-3, na een 0-3 ruststand.

Virgil van Dijk stond in de basis bij Liverpool, Nathan Aké mocht starten bij Manchester City, dat echter niet op volle oorlogssterkte aantrad. Na een kwartier spelen stond het al 0-2, na twee eenvoudig tot stand gekomen treffers van Liverpool. Ibrahima Konaté troefde Aké af in de lucht en bekerdoelman Zack Steffen treuzelde te lang met de bal aan zijn voet, waarna de doorjagende Sadio Mané kon scoren.

Op slag van rust werd het zelfs 0-3, nadat Mané een schitterende Liverpool-aanval afrondde. Thiago Alcântara combineerde met Trent Alexander-Arnold en vond de Senegalees, die de bal vervolgens ineens uit de lucht nam. Direct na rust werd het toch weer spannend: Gabriel Jesus ontdeed zich in het strafschopgebied van Fabinho en Jack Grealish schoot de 1-3 binnen.

Liverpool moest toch nog uitkijken en moest meerdere malen een beroep doen op keeper Alisson, die twee keer een treffer van landgenoot Jesus verijdelde. In de loop van de tweede helft leek Manchester City het geloof te verliezen en gaf het zelfs nog bijna de 1-4 weg: Oleksandr Zinchenko speelde nonchalant terug op Steffen en Salah kwam tussenbeide, maar de Egyptenaar vond het zijnet. In de extra tijd werd het toch nog spannend, toen Bernardo Silva op aangeven van Riyad Mahrez de 2-3 binnentikte.

Fernandinho kreeg tijdens het slotoffensief van The Citizens de grootste kans, maar Liverpool doorstond de vier minuten durende extra tijd en mag op zaterdag 14 mei nog eens afreizen naar Wembley. De Londense buurmannen Chelsea en Crystal Palace maken zondag uit wie dan de tegenstander van Liverpool wordt.