Dortmund laats niet heel van Wolfsburg, Casteels wordt zes(!) keer gepasseerd

16-04-2022 17:24 Laatste update: 17:59

Borussia Dortmund lijkt al kansloos voor de Bundesliga-titel, maar heeft er nog zin in tijdens de laatste weken van het seizoen. VfL Wolfsburg werd zaterdag tussen minuut 24 en 38 op vijf (!) tegengoals getrakteerd en verliet Dortmund met de staart tussen de benen.

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 6-1
Na het eerste kwart van de wedstrijd was er niet veel aan de hand voor de nummer dertien van de competitie. Daarna ging Dortmund echter los en liep het in een kwartiertje uit naar een 5-0 voorsprong. De zeventienjarige debutant Tom Alexander Rothe opende met een rake kopbal het bal, Axel Witsel, Manuel Akanji, Emre Can en Erling Haaland voerden de score verder op. Na rust deed de thuisploeg het rustiger aan en de tweede helft eindigde zowaar in een gelijkspel: Haaland ramde zijn tweede van de middag in het dak van het doel, Ridle Baku scoorde tegen voor Wolfsburg. BVB staat, met nog vier wedstrijden te gaan, zes punten achter Bayern München, dat zondag laagvlieger Arminia Bielefeld treft.

SC Freiburg-VfL Bochum 3-0
Het verrassend presterende SC Freiburg is hard op weg om Europees voetbal veilig te stellen en mag zelfs nog dromen van de Champions League. Freiburg hield de nul tegen VfL Bochum, waar Jürgen Locadia na rust inviel, ploeggenoten Lukas Kübler en Roland Sallai maakten in het eerste kwartier het verschil. Sallai scoorde na rust nog eens en Freiburg is dankzij deze klinkende zege naast nummer vier RB Leipzig gekomen. Ook die ploeg speelt zondag nog, tegen nummer drie Bayer Leverkusen.