Ongelooflijk: Dortmund passeert Casteels vijf(!) keer in veertien minuten

16-04-2022 16:44
2

In Duitsland kijkt men vol verbijstering naar de ontwikkelingen bij Borussia Dortmund tegen VfL Wolfsburg. Bij die wedstrijd is het rust, maar vielen er tussen minuut 24 en 38 maar liefst vijf goals voor BVB.

Dat de ontmoeting tussen de nummer twee en dertien van de Bundesliga weleens op een overwinning voor de nummer twee uit kan draaien, mag natuurlijk geen verrassing heten. De manier waarop Die Wölfe (met Casteels en Sebastiaan Bornauw in de basis) zich in het Signal Iduna Park naar de slachtbank laten leiden is echter wel een sensatie. Binnen veertien minuten werd Dortmund in staat gesteld om maar liefst vijf keer te scoren.

Debutant Tom Rothe maakte in minuut 24 de openingstreffer en daarna was er geen houden meer aan. Axel Witsel verdubbelde twee minuten later de marge, twee minuten daarna was het via Manuel Akanji alweer 3-0 en door Emre Can en Erling Haaland stond er na 38 minuten een 5-0 tussenstand op het scorebord. Wolfsburg deed niets anders dan toekijken.

Het ontslag van trainer Mark van Bommel, die het seizoen nog begon als eindverantwoordelijke bij Die Wölfe, heeft weinig uitgehaald. Onder opvolger Oliver Glasner werd de weg omhoog niet ingezet en deze pijnlijke afstraffing is tot dusver het absolute dieptepunt.