'City Football Group wil naast Lommel ook voet aan de grond krijgen in Italië'

'City Football Group wil naast Lommel ook voet aan de grond krijgen in Italië'

16-04-2022 15:03

De City Football Group heeft de overname van NAC Breda nog niet afgerond of er wordt alweer gekeken naar een volgende club. Volgens Italiaanse media staat het roemruchte Palermo op de wensenlijst.

Het voetbalconsortium, dat Manchester City als moederclub heeft en verder veel satellietverenigingen over de hele wereld heeft (waaronder Lommel), heeft volgens Sky Italia verregaande interesse in Palermo. De grote club met het kenmerkende roze shirt werd in 2019 teruggezet naar de Serie D vanwege financiële problemen en is nu aan een opmars bezig.

De City Football Group wil onderdeel zijn van die opmars. Palermo speelt nu in de Serie C en kan met behulp van CFG verder omhoog kijken, maar het is nog niet duidelijk of een overname ook echt van de grond kan komen. De achterban en de club zelf hebben nog geen standpunt ingenomen.

In Nederland ging dat wel anders. De fans van NAC zijn vierkant tegen een overname van de City Football Group en voeren al tijden actie. Of dat uiteindelijk genoeg zal zijn om het consortium af te schrikken, zal moeten blijken. Ondertussen zijn tien clubs onderdeel van CFG en zijn er nog twee clubs als partner aan het project verbonden.