Het had anders kunnen aflopen voor Onana: Dacht aan stoppen met voetballen

Het had anders kunnen aflopen voor Onana: "Dacht aan stoppen met voetballen"

15 april - 19:00
0

Amadou Onana staat momenteel te boek als één van de grootste Belgische talenten en mag hopen op een mooie carrière. Het had echter niet veel gescheeld of Onana was nooit een profvoetballer geworden

Onana begon met voetballen bij RSC Anderlecht, waar hij ook de kans kreeg om verder door te groeien. Hij leek op weg om een carrière uit te bouwen, maar kreeg slecht nieuws vanuit Senegal. "Ik moest terugkeren", onthult Onana bij Eleven Sports.

De in Dakar (Senegal) geboren Onana moest even terugkeren naar zijn thuisland en kreeg dan ook niet de kans om een 'elitevoetballer' te worden bij Anderlecht. Hij keerde uiteindelijk wel terug naar België, maar ging toen aan de slag bij het lager aangeschreven Royal White Star.

"Ik denk dat ik een tumultueus parcours heb gehad. Ik overwoog om te stoppen omdat, en dat zei ik ook aan mijn zus, mijn kans voorbij leek", aldus Onana. "Gelukkig heeft ze mij gemotiveerd om te blijven vechten. Ik ben er haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor."

Onana blonk uit bij Royal White Star en speelde zich in de kijker van Zulte Waregem, waar hij in 2015 belandde. Na twee seizoenen voor Essevee gevoetbald te hebben haalde TSG Hoffenheim hem op. Inmiddels speelt de belofteninternational voor het Franse Lille OSC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie