Contractverlenging verwacht bij KRC Genk: Hij kan nog stappen zetten

Contractverlenging verwacht bij KRC Genk: "Hij kan nog stappen zetten"

15-04-2022 17:45
1

KRC Genk ziet binnenkort met Maarten Vandevoordt een eigen opgeleide speler richting een buitenlandse topcompetitie trekken. De Limburgers doen daarmee hun reputatie als kweekvijver nog eens eer aan. Luca Oyen lijkt de volgende te worden, al mag die nog niet vertrekken.

De nu negentienjarige Oyen is bezig aan zijn grote doorbraak bij KRC Genk en kan zich dus ook in de kijker spelen van buitenlandse clubs. Bij Genk heeft hij nog een contract tot medio 2024, maar de club is van plan om zijn huidige verbintenis te verlengen en verbeteren.

"Niet omdat het dringend is, de optie voor twee extra seizoenen in zijn contract is gelicht. Maar wij willen het nog breder bekijken", geeft Head of Football Dimitri De Condé aan in Het Nieuwsblad. "Iemand als Luca is nog erg jong en kan ook bij ons nog verschillende stappen zetten."

De jeugdinternational krijgt mondjesmaat steeds meer minuten bij KRC Genk en lijkt volgend seizoen een belangrijke rol te gaan spelen bij de Limburgers. Dit seizoen kwam hij 25 keer uit voor Genk, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vier assists.