'Problemen Moeskroen groeien: Virton eist vijf miljoen voor 'financiële doping''

'Problemen Moeskroen groeien: Virton eist vijf miljoen voor 'financiële doping''

15 april - 12:09
3

Er pakken niet voor het eerst donkere wolken samen boven Royal Excel Moeskroen. Voor de zevende keer in acht jaar tijd (!) grepen Les Hurlus in eerste instantie naast een licentie voor het profvoetbal. Daar komt nu een klacht en schuldeis van Excelsior Virton bovenop. 

Volgens L'Avenir heeft de club uit de Ardennen een klacht ingediend aan het adres van Moeskroen. Concreet eist Virton liefst vijf miljoen euro te ontvangen vanuit Henegouwen. Het wijst daarbij op de 'financiële doping' die Moeskroen het afgelopen seizoen onwettig in leven heeft gehouden. Virton redeneert dat dat extra geld nadelige gevolgen had voor de club op sportief vlak. Het eindigt immers sowieso laatste in Eerste Klasse B, waardoor het weer wegzakt naar de amateurklasse, terwijl Moeskroen op de voorlaatste plek kampeert.

Of de klacht van Virton ook een goede kans maakt om ontvankelijk verklaard te worden, is dan wel een ander verhaal, het neemt niet weg dat Moeskroen in vieze papieren zit. De voorbije jaren wist het haar vel steevast te redden voor het BAS, maar het is maar de vraag of dat dit jaar ook het geval zal zijn. Zo niet, moet Moeskroen vrezen voor een terugval naar de lagere reeksen of zelfs een vereffening.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie