Barcelona kleurt zwart-wit: Xavi wil antwoorden, Laporta schaamt zich kapot

Barcelona kleurt zwart-wit: Xavi wil antwoorden, Laporta schaamt zich kapot

15 April - 09:01
5

Het schaamrood staat FC Barcelona op de kaken. In de verloren Europa League-kwartfinale tegen Eintracht Frankfurt kolkte Camp Nou, maar dat kwam vooral door de tienduizenden Duitsers in de Catalaanse voetbaltempel. Xavi wil antwoorden.

Donderdagavond zaten er naar schatting 20.000 tot 30.000 supporters van Eintracht Frankfurt, gehuld in het zwart en wit, op de tribunes van Camp Nou. Barcelona had slechts 5.000 kaarten beschikbaar gesteld voor bezoekende fans, maar via buitenlandse betaalkaarten, onofficiële touroperators en doorverkopers kwam een veelvoud toch het stadion binnen.

Het leidde tot zoveel frustratie dat een deel van de Barça-aanhang al in de rust het stadion verliet. Tot overmaat van ramp verloor de ploeg van invallers Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong met 3-2, waardoor het Europese avontuur na het 1-1 gelijkspel in Frankfurt voorbij is.

"Het is duidelijk dat er iets fout is gegaan", zegt Xavi over de massale steun voor Eintracht Frankfurt in Camp Nou. "Dit was geen thuiswedstrijd, eerder een finale waarbij de ene helft van het publiek voor de ene ploeg schreeuwde en de andere helft voor de andere ploeg. De club onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren is en zal maatregelen nemen om dit in de toekomst te vermijden."

Joan Laporta, president van Barcelona, reageerde na afloop emotioneel. "Wat er op de tribunes is gebeurd, is beschamend en schandalig. Als culer (fan van Barça, red.) heb ik schaamte gevoeld. We moeten strenger zijn en zullen actie ondernemen", liet hij optekenen door Mundo Deportivo. Enric Masip, verantwoordelijk voor de ticketverkoop en adviseur van Laporta, noemde de situatie op Twitter 'heel, heel triest'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie