Tielemans en Castagne kraken code van PSV en staan in de halve finale

14-04-2022 20:40

Leiecster City staat in de halve finale van de Conference League. PSV leek lange tijd op het goede spoor, maar The Foxes bogen in de slotfase een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege: Brendan Rodgers en de zijnen treffen Bodø/Glimt of AS Roma, voor PSV rest het Eredivisie-slot en de bekerfinale tegen Ajax.

De Eindhovenaren startten met de gebruikelijke namen en begonnen aan een eerste helft met kansen aan beide zijden. Mario Götze kreeg namens PSV de grootste kans, maar Kasper Schmeichel redde spectaculair. De Deen stopte ook een inzet van Mauro Júnior, terwijl Harvey Barnes en Timothy Castagne de grootste kansen aan de overkant kregen. Doelman Yvon Mvogo moest bovendien één keer op de lijn geholpen worden door Jordan Teze.

De enige treffer van de eerste helft viel na een slippertje van de gasten. Youri Tielemans leverde de bal zomaar in, Mario Götze nam over en bediende Eran Zahavi. De Israëliër werd naar de buitenkant gedwongen, zocht toch de verre hoek en verraste Schmeichel: 1-0.

Leicester City schakelde na rust een tandje bij en zette PSV flink onder druk. De thuisploeg was in de counter nog dreigend – Joey Veerman scoorde zelfs nog bijna, na een ongelukkig tikje van Wesley Fofana – maar had geluk dat Leicester zo slordig om bleef springen met zijn kansen. Patson Daka sprintte zijn bewakers Jordan Teze en André Ramalho eruit en had de gelijkmaker voor het inschieten, maar zijn harde schuiver ging voorlangs.

Ibrahim Sangaré verzuimde om PSV bij een spaarzame uitval op 2-0 te schieten, de gasten bleven drukken en vonden uiteindelijk de gelijkmaker. Maddison was al gevaarlijk geweest met een geplaatst afstandsschot en kon een kwartier voor tijd aanleggen in het strafschopgebied, na voorbereidend werk van invaller Ayoze Pérez: 1-1.

Met die stand zou het verlengen worden en Leicester leek het meest vastberaden om dat te voorkomen. Pérez was in de slotfase van de reguliere speeltijd dichtbij de 1-2, maar stuitte op Mvogo. Nog voordat minuut negentig aanbrak, ging het echter alsnog mis. Het frisse Leicester denderde nogmaals het strafschopgebied binnen, Mvogo stopte de eerste poging van Daka nog, maar Ricardo Pereira bezegelde in de nastoot het lot van PSV: 1-2. Yorbe Vertessen bleef de hele wedstrijd op de bank.