Optie minder voor Martinez, Cercle-verdediger kiest voor Afrikaans land

Optie minder voor Martinez, Cercle-verdediger kiest voor Afrikaans land

14-04-2022 18:30

De Gouden Generatie van de Rode Duivels komt zo stilaan op zijn einde en voor enkele pionnen moet er een opvolger gevonden worden. Vooral in de verdediging dan, waar meerdere spelers aan hun laatste jaren bezig zijn. Senna Miangue zal alvast geen opvolger worden.

Achterin kan Roberto Martinez wel wat extra opties gebruiken. Hij zoekt voornamelijk naar linksvoetige centrale verdedigers en deed onder andere al een beroep op Elias Cobbaut, Hannes Delcroix en Siebe Van der Heyden. Miangue is geen optie meer.

De voormalige jeugdinternational werd een grote toekomst voorspeld en leek te mogen hopen op een plekje bij de Rode Duivels, maar wist nooit helemaal door te breken. Dit seizoen komt hij echter weer aan de oppervlakte bij Cercle Brugge en speelde hij zich in de kijker van... Paul Put.

De Belgische ex-trainer van onder meer Lierse is momenteel aan de slag als bondscoach van Congo-Brazaville en wist Miangue te overtuigen om voor het Afrikaanse land uit te komen. "Hij heeft zijn akkoord gegeven om in juni aan te sluiten", zegt Put in de lokale media.

Miangue kwam elf keer uit voor de Belgische beloften, maar heeft nu op 25-jarige leeftijd dus besloten om voor Congo-Brazzaville uit te gaan komen. Voor dat land komen ook Marvin Baudry (ex-Zulte Waregem), Guy Mbenza (ex-Royal Antwerp FC) en Silvère Ganvoula (ex-RSC Anderlecht en nu gehuurd door Cercle Brugge) uit.