Standard loopt miljoenen mis: 'Man City gaat voor Benfica-talent Moreira'

Standard loopt miljoenen mis: 'Man City gaat voor Benfica-talent Moreira'

14-04-2022 19:00
2

De voorbije jaren haalde Manchester City al meermaals talentvolle jonge Belgen in huis. Denk maar aan spelers zoals Roméo Lavia, Jason Denayer, Dedryck Boyata en Mathias Bossaerts. De volgende in dat lijstje kan Diego Moreira worden.

Een bekende naam is Moreira nog niet, maar de Belgische Portugees staat wel te boek als een bijzonder groot talent. De zeventienjarige flankaanvaller komt momenteel uit voor Benfica U19, waar hij één van de grote uitblinkers is. Het leverde hem in januari ook een profdebuut op bij Benfica B, dat uitkomt in de Portugese tweede klasse.

Volgens journalist Bruno Andrade heeft Moreira zich ook in het vizier gespeeld van Manchester City en wil het Moreira in huis halen. Benfica verwacht echter enkele miljoenen voor Moreira en wil hem dan ook niet zomaar laten gaan.

Miljoenen waar Standard naast grijpt. Moreira is namelijk de zoon van ex-speler Almani Moreira (zie foto) en werd geboren in Luik. Daarnaast speelde hij tot de zomer van 2020 nog voor de Rouches, maar vertrok hij richting Benfica na een conflict.