Nilis twijfelt niet aan sterke Genk-jeugd: Zullen geen mal figuur slaan in 1B

Nilis twijfelt niet aan sterke Genk-jeugd: "Zullen geen mal figuur slaan in 1B"

14-04-2022 13:16 Laatste update: 13:19
1

De jonkies van KRC Genk zijn al zeker van een plekje in de top vier in de beloftencompetitie en dus ook van deelname aan Eerste Klasse B. Volgend seizoen mogen ze het opnemen tegen volwassen profs. Daar kijkt Luc Nilis enorm naar uit.

De spitsentrainer van de jeugd bij KRC Genk en voormalige Rode Duivel gelooft dat ze enorm veel zullen leren uit een periode in Eerste Klasse B. "Voor jong Belgisch talent is dat de gedroomde volgende stap in hun ontwikkeling", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Volgend seizoen komen ze tegen uitgekookte profs te staan, dan gaat het om de knikkers", gaat Nilis verder. "Op de tippen van hun tenen zullen de betere jongeren zich sneller ontwikkelen. Dat is tenminste mijn persoonlijke ervaring van bij Jong PSV. De jongeren werden er sneller competitiever."

Maar zullen ze daar ook goed voor de dag komen? Club Brugge NXT deed het hen eerder al voor, maar eindigde troosteloos laatste. "Ik ben ervan overtuigd dat deze huidige beloftenploeg van KRC Genk geen mal figuur zal slaan in 1B", eindigt Nilis.

De jonkies van Genk zijn goed op weg om kampioen te worden in de beloftencompetitie en hebben na achttien speeldagen nog geen partij verloren. Daarnaast staan ook RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard voorlopig in de top vier. Ook de jonkies van KAA Gent maken nog aanspraak op een plekje in de top vier.