Mourinho blijft stoïcijns: 'Ik denk er niet over na, dat doet de UEFA maar'

Mourinho blijft stoïcijns: 'Ik denk er niet over na, dat doet de UEFA maar'

14-04-2022 15:45
2

José Mourinho staat donderdagavond met AS Roma tegenover het stuntende FK Bodø/Glimt in de Conference League. De Noorse voetbalclub won in eigen huis met 1-0 en dus moet de Italiaanse club aan de bak. In Noorwegen was de sfeer na afloop grimmig. 

Zo raakten Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen en Roma-keeperstrainer Nuno Santes in een handgemeen, waardoor beiden nu geschorst zijn voor het tweede duel. "Ik denk er niet over na. Dat doet de UEFA maar. Ik beslis er ook niet over. Ook dat doet de UEFA", zegt Mourinho op het persmoment in aanloop naar het duel.

De Conference League staat nog in de kinderschoenen, wat inhoudt dat Mourinho de eerste trainer kan worden die alle Europese prijzen weet te winnen. Dan moet Roma in eigen huis wel afrekenen met de Noren. "Dat het beste team mag winnen. Maar ik ben er van overtuigd dat wij het beste team zijn. We verloren in Noorwegen met een kleine marge. Er is geen dramatische comeback nodig. We hebben maar een doelpuntje nodig om gelijk te maken."

Bodø/Glimt zal niet de favoriete tegenstander van Roma zijn. De twee ploegen ontmoetten elkaar al in de groepsfase van het toernooi. In Noorwegen werd Roma vernederd en met 6-1 aan de kant geschoven. Bodø/Glimt is te gast in het Olympiastadion en verdedigt een 1-0 voorsprong. De aftrap is om 21.00 uur. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie