Tien goals in twee matchen: Liverpool wint tweeluik van Vertonghen en gaat door

13-04-2022 22:55
7

Liverpool heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het verdedigde voor eigen publiek met succes een 3-1 voorsprong op Benfica, maar eenvoudig was dat niet. Het werd 3-3 op Anfield en dat is genoeg, in de halve finale is stuntploeg Villarreal de tegenstander.

Liverpool stond na de 1-3 van vorige week al met een been in de halve finale en kon de klus thuis afmaken, maar was wel gewaarschuwd voor het gehaaide Benfica. Desondanks besloot manager Jürgen Klopp om maar liefst zeven basisspelers rust te geven, waaronder Virgil van Dijk.

Benfica staat normaal gesproken op de counter, maar staat er ook om bekend om meteen iets te willen forceren als dat nodig is. De enige keer dat Liverpool het in de openingsfase moeilijk had was bij het schot van Everton na dertien minuten. Hij schoot maar net naast. Liverpool maakte de opdracht van Benfica om minimaal twee keer te scoren nog wat moeilijker nadat Konstantinos Tsimikas Ibrahima Konaté vond bij een corner. Net als vorige week maakte hij het openingsdoelpunt.

Helemaal kansloos was Liverpool niet. Sterker nog, het leek al vrij snel weer orde op zaken te stellen, ware het niet dat Darwin Nuñez zijn goal vanwege buitenspel afgekeurd zag worden. Ook de 1-1 van Goncalo Romes dreigde afgekeurd te worden door Serdar Gözübüyük, maar de VAR gaf alsnog groen licht. Daardoor werd het toch weer enigszins spannend op Anfield.

Knotsgekke tweede helft
Benfica was nog in de race voor een stunt, hoewel Liverpool na 65 minuten spelen de klus geklaard leek te hebben. Roberto Firmino scoorde tien minuten na rust op aangeven van Diogo Jota en diezelfde Firmino verdubbelde de score precies tien minuten later. Bij beide goals moest de VAR een oordeel vellen, zoals dat bij de afgekeurde goal van Nuñez in de eerste helft ook al gebeurde.

Uit het niets maakte Benfica uit een counter nog 3-2. De goal had een luchtje van buitenspel, maar werd door Gözübüyük en co. goedgekeurd. En ook bij de 3-3 eiste de arbitrage een hoofdrol op. De treffer van Nuñez leek afgekeurd te worden, maar werd toch goedgekeurd. Daardoor kregen de Liverpool-supporters tien knotsgekke minuten voor hun kiezen. Nuñez was kort daarna zelfs dicht bij de 3-4, maar dat werd voorkomen door Alisson. Daarna was de angel min of meer uit Benfica, dat nog wel 3-4 maakte, maar ook die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.