Carrasco is weer beschikbaar voor Atlético: twijfel over basisplek tegen Man City

Carrasco is weer beschikbaar voor Atlético: twijfel over basisplek tegen Man City

13-04-2022 13:54

Na zijn demonstratie tegen Liverpool FC kijkt de Belgische voetbalfan uiteraard reikhalzend uit naar het optreden van Kevin De Bruyne woensdagavond, wanneer Manchester City bij Atlético Madrid op zoek gaat naar een ticket voor de halve finales van de Champions League. Aan de overzijde kan een andere landgenoot zich misschien wel in de schijnwerpers spelen, al is er nog twijfel over de status van Yannick Carrasco.

Het goede nieuws is alvast dat Carrasco weer beschikbaar is voor Atlético op het kampioenenbal. Dat was de voorbije maanden niet het geval, aangezien de Rode Duivel een zware schorsing van drie speeldagen kreeg na zijn rode kaart in het groepsduel met FC Porto. Daardoor moest hij de achtste finales met Manchester United én het heenduel met de stadsgenoot missen.

Hoewel Atlético in het Etihad Stadium nauwelijks over de middenlijn geraakte, sleepte het met de minimale 1-0-nederlaag een schappelijk resultaat uit de brand. Op eigen bodem is alles dus nog mogelijk, al zal Diego Simeone dan hoogstwaarschijnlijk meer druk naar voren moeten zetten dan in zijn beruchte 5-5-0-opstelling uit de heenmatch. Met Carrasco, bijvoorbeeld?

Onze landgenoot heeft zeker het technische vermogen om in de omschakeling van grote aanvallende waarde te zijn voor Atlético. De Spaanse media zijn echter nog in dubio over een mogelijke basisplek. Bij Marca denken ze dat Simeone Carrasco achter de hand zal houden als invaller, terwijl andere websites hem wel degelijk aan de aftrap verwachten. Een uurtje voor het eerste fluitsignaal moet het antwoord volgen.